dinsdag 11 november 2014

Crossduatlon Malonne - 11 november 14

Offroad-duatlon (5 km lopen – 19.5 km mtb – 2.5 km lopen). In totaal meer dan 650 hm te overwinnen.

Na de crossduatlons van Lembeke en Thuin, samen met ETZ-atleet Kris Acx terug aan de start in Malonne. Schitterende organisatie, uitdagend parcours, en terug schitterend weer.

Na de verkenning van de mtb-lus wisten we gauw hoe laat het was ! Stevig mountainbikeparcours, pittige klims, mooie afdalingen, hier en daar een weinig modder. Hier komen we voor, een parcours voor de betere mtb-rijders.

Een brede startlijn, meer dan 200 atleten, met een chaotische start, waardoor we compleet onze start misten (een toetersignaal in de song van de lokale dj deed blijkbaar dienst als startschot ?). In de trechter na de brede aanloopstrook werden we in de aanvangsfase van de eerste run enkele keren opgehouden. Geen paniek, de wedstrijd is zwaar genoeg. Ook in de eerste run werden we getrakteerd op mooie afdalingen en klimmetjes. De afwisseling tussen grote en kleine stappen deed al gauw pijn aan de spieren.

Positie 60 na de eerste run. Het echte werk kon beginnen ! De verkenning van de mtb-lus was toch een must ! Beetje per beetje kunnen opschuiven tijdens het fietsen. Gas geven, en toch doseren, eventjes recupereren voor de steile klims. Alles verliep vlot. De wisselzone in met een goed gevoel.

De laatste run, alles geven. Nog 1 maal een afdaling en een klim, nog slechts 2.5 km. Xavier Messiaen van TRIGT stoof me in het begin van de laatste run nog voorbij, maar kon toch standhouden, en finishen op 5 seconden van Xavier. Cyrille Kesteleyn van TRIGT kon ik voor het eerst achter mij houden. Yes !

Anderhalve minuut later finishte Kris ! Stevige prestatie !

Ex-ETZ’er Pascal Vanaudenaerde (plaats 84) voelde zich niet in zijn sas op het uitdagend mountainbikeparcours, en moest meer dan 11 minuten toegeven tijdens het fietsen.  

Met een mooie 36ste en 44ste plaats zijn we klaar voor de Grand Raid Nisramont op 22 maart 2015. Een perfect off-road team.

Resultaat: 1:40:16 - tevreden met een mooie 36ste plaats op 199 deelnemers - 17de plaats cat H24 op 88 deelnemers

Details:

Run 1: 00:17:44 (60)
Bike: 01:09:15 (36)
Run 2: 00:13:16 (42)

Op naar de crossduatlon van Geluwe !

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=fyf6uC-r1jU&feature=player_embedded


Geen opmerkingen:

Een reactie posten